E-post

E-post för företag, förening och privatpersoner.
Att välja eposthanterare och epostadress kan vara lite klurigt, lite tips kommer här.
Behöver du hjälp eller bara har en fråga? Kontakta mig!

Epostadressen ska vara så enkel som möjligt för att minimera stavfel, ett enda litet fel och posten kommer inte fram. För privatpersoner är det enklast att använda sig av för och/eller efternamn:
kalle.karlsson@, kallekarlsson@, k.karlsson@, kalle.k@
Som företagare och förening bör man också eftersträva enkelhet:
Gunillas Trädgård, gunillas.tradgard@, gunillastradgard@, gunillas@

Ett smart sätt när man startar ett förtag och ska komma på ett företagsnamn är att samtidigt titta på epostadress och webbadress. Att få de båda att vara så lika som möjligt gör det lättare att nå det företaget, lättare att komma ihåg.

Vilken eposthanterare ska du välja?
Om du har ett litet företag föreslår jag att du väljer en eposthanterare som du kan öppna lika lätt hemifrån som på din arbetsplats. Kanske måste du av någon anledning vara hemma från arbetet ibland men måste ha tillgång till din epost. Likaså för föreningar där kanske flera i föreningen ska ha tillgång till eposten.

En mycket användarvänlig eposthanterare är Goggles G-mail. Lätt att registrera sig och lätt att använda. Du går bara in på www.google.se och registrerar dig, på några minuter har du en bra eposthanterare. Har du redan ett annat epotkonto så kan du överföra dina kontakter till G-mail, du kan också lägga in så att alla dina andra epostadresser går till G-mail.

G-mail har många möjligheter. En kalender som du kan dela med andra G-mailanvändare t.ex. om ni är flera på er arbetsplats med G-mail. Du kan även skriva dokument, dela dokument och bilda grupper mm.
Behöver du hjälp eller bara har en fråga? Kontakta mig!

Gå in på www.google.se och läs mera.